De Heer is mijn licht en mijn redding

light salvation rock lucilight

De Heer is mijn licht en mijn redding. Daarom ben ik voor niemand bang. De Heer is mijn kracht. Daarom hoef ik voor niemand bang te zijn. - Psalm 27:1

Psalm 27 is soms nog best een moeilijke Psalm. Nergens bang voor zijn, dat is nogal wat. En ergens weet je dat er meer is dan dit leven, dus dat bang zijn ook niet nodig is. Maar toch... makkelijker gezegd dan gedaan. Ondanks dat ik op deze pagina de nadruk op de eerste regels van de Psalm heb gelegd, leg ik voor mezelf vaak de nadruk op de laatste regels. 'Vertrouw op de Heer. Houd moed en Hij zal je weer hoop geven. Ja, verwacht hulp van de Heer'. Het geen zorgen maken, niet bang zijn, is niet iets wat zo makkelijk gaat. Maar aan die laatste regels kan ik mij wel vasthouden. Ondanks dat die angst er toch nog weleens is, mag ik mijn vertrouwen en hoop op God stellen. Ook als ik soms geen idee heb hoe het moet en wat er gaat gebeuren, Hij zal er zijn.

light salvation rock lucilight psalm27 close

Het plaatje voor deze pagina komt uit één van de downloads van Sara. Toen ik het net geprint had dacht ik eigenlijk dat ik het zou gaan gebruiken voor het stuk over 'bouwen op de rots', maar uiteindelijk vond ik de tekst die Sara erbij had gezet eigenlijk ook wel heel mooi om hem voor te gebruiken... Dus het is toch Psalm 27 geworden. Ik dacht eerst de tekst van de download erboven te plakken, maar ik wilde de pagina verder vrij simpel houden dus ik heb toch besloten om de tekst zelf te schrijven.

Voor de achtergrond heb ik een stukje papier gestanst met een wolkenstans. Deze vorm is ook heel makkelijk zelf te knippen dus als je geen stans hebt: knip gewoon een wolkenvorm uit een velletje papier. Hierna heb ik het papier telkens net iets anders op mijn pagina gelegd om de achtergrond te krijgen. Ik ben onderaan de pagina begonnen met de eerste wolkenrij (ik wilde het onderste gedeelte echt wit houden dus vandaar dat ik begonnen ben op de plek waar ik de eerste wolken wilde gaan zien). Ik heb met een ink blender de inkt aan de bovenkant van het papier telkens een beetje naar wit laten verlopen. Als ik een rij af had legde ik het papiertje iets hoger (en net in een andere hoek) om de volgende rij wolken te maken. Zo ben ik doorgegaan tot ik genoeg wolken op de achtergrond had. Ik zat er eerst nog aan te denken om misschien een lichtstraal/zon in de wolken te maken, maar uiteindelijk heb ik het toch bij de vuurtoren als lichtbron gehouden. De tekst heb ik zelf geschreven met een micron pen. Onderaan de pagina hoefde ik alleen nog de sticker te plakken die ik geprint had.

De sticker komt uit 'Nature & Men'.

Print    Email