Stop fighting

stop fighting lucilight

Het thema in de Bijbel Journaling Groep op Facebook is in maart/april Hoop doet leven. Het eerste voorbeeld op het lijstje van Sara was: ZIJN - Simpelweg ‘zijn’ is soms heel moeilijk. Voor we Christus volgen moeten we eerst leren bij Hem te zijn. Psalm 46:11

Het leek me goed om deze tekst eens dieper te onderzoeken in mijn bijbel. Tijdens het lezen had ik muziek opstaan en toen kwam ook 'Still' van Hillsong United langs. En in dat lied komen ook de teksten voor uit deze Psalm. Met die combinatie kon ik mooi aan de slag.  Wat er ook gebeurd, Hij is erbij. Stop het gevecht, God heerst. Wees stil en wacht op Hem.

Als de oceaan haar krachten toont,
zweef ik met U hoog boven de storm.
Vader, U bent sterker dan de vloed,
dan word ik stil, U bent mijn God.

stop fighting close

Voor deze pagina heb ik een achtergrond gemaakt door Distress inkt op een gladde ondergrond te doen en daarna nat te sprayen met water. Ik was even vergeten dat de Illustrating Bible soms onverwachte effecten geeft met waterverf, maar bij deze pagina kwam het wel goed uit. Ik heb alleen groentinten gebruikt maar sommige delen zijn geel opgedroogd door het papier. Niet helemaal zoals gepland, maar er was goed omheen te werken ;). Ik heb de blaadjes uit de 'nature & men' download gebruikt. Ik heb de cirkel in twee delen geknipt zodat ik onderaan en bovenaan de pagina de blaadjes terug kon laten komen. Ik heb met de stempelset 'Give Thanks' nog wat blaadjes gestempeld met bruine Distress Oxide inkt. De tekst heb ik geschreven met een zwarte Micron pen. Daarna heb ik nog wat druppels groene en gouden verf op de pagina gespetterd en de woorden ingekleurd met de gouden verf.

Print    Email