De Heer is mijn licht en mijn redding

light salvation rock lucilight

De Heer is mijn licht en mijn redding. Daarom ben ik voor niemand bang. De Heer is mijn kracht. Daarom hoef ik voor niemand bang te zijn. - Psalm 27:1

Psalm 27 is soms nog best een moeilijke Psalm. Nergens bang voor zijn, dat is nogal wat. En ergens weet je dat er meer is dan dit leven, dus dat bang zijn ook niet nodig is. Maar toch... makkelijker gezegd dan gedaan. Ondanks dat ik op deze pagina de nadruk op de eerste regels van de Psalm heb gelegd, leg ik voor mezelf vaak de nadruk op de laatste regels. 'Vertrouw op de Heer. Houd moed en Hij zal je weer hoop geven. Ja, verwacht hulp van de Heer'. Het geen zorgen maken, niet bang zijn, is niet iets wat zo makkelijk gaat. Maar aan die laatste regels kan ik mij wel vasthouden. Ondanks dat die angst er toch nog weleens is, mag ik mijn vertrouwen en hoop op God stellen. Ook als ik soms geen idee heb hoe het moet en wat er gaat gebeuren, Hij zal er zijn.

light salvation rock lucilight psalm27 close

Het plaatje voor deze pagina komt uit één van de downloads van Sara. Toen ik het net geprint had dacht ik eigenlijk dat ik het zou gaan gebruiken voor het stuk over 'bouwen op de rots', maar uiteindelijk vond ik de tekst die Sara erbij had gezet eigenlijk ook wel heel mooi om hem voor te gebruiken... Dus het is toch Psalm 27 geworden. Ik dacht eerst de tekst van de download erboven te plakken, maar ik wilde de pagina verder vrij simpel houden dus ik heb toch besloten om de tekst zelf te schrijven.

Voor de achtergrond heb ik een stukje papier gestanst met een wolkenstans. Deze vorm is ook heel makkelijk zelf te knippen dus als je geen stans hebt: knip gewoon een wolkenvorm uit een velletje papier. Hierna heb ik het papier telkens net iets anders op mijn pagina gelegd om de achtergrond te krijgen. Ik ben onderaan de pagina begonnen met de eerste wolkenrij (ik wilde het onderste gedeelte echt wit houden dus vandaar dat ik begonnen ben op de plek waar ik de eerste wolken wilde gaan zien). Ik heb met een ink blender de inkt aan de bovenkant van het papier telkens een beetje naar wit laten verlopen. Als ik een rij af had legde ik het papiertje iets hoger (en net in een andere hoek) om de volgende rij wolken te maken. Zo ben ik doorgegaan tot ik genoeg wolken op de achtergrond had. Ik zat er eerst nog aan te denken om misschien een lichtstraal/zon in de wolken te maken, maar uiteindelijk heb ik het toch bij de vuurtoren als lichtbron gehouden. De tekst heb ik zelf geschreven met een micron pen. Onderaan de pagina hoefde ik alleen nog de sticker te plakken die ik geprint had.

De sticker komt uit 'Nature & Men'.

Print    Email

Geen zorgen voor de dag van morgen

dont worry lucilight

Lukas 12:22-34

Boven dit stuk staat in mijn Engelse bijbel: de remedie tegen angst. En die kan ik wel gebruiken ;). Wij mensen hebben nog weleens de neiging om heel veel beren op de weg te zien. Of mensen... laat ik maar gewoon zeggen 'ik'. Ik kan ontelbaar veel scenario's bedenken hoe iets fout zou kunnen gaan, of onnoemelijk veel dingen bedenken die ik al fout heb gedaan. Maar... zoals al in Lukas staat: je komt er geen stap mee verder. 'Wie heeft er ooit een seconde aan zijn leven toe kunnen voegen door zich zorgen te maken?'. Tja, daar heeft hij wel een punt. Want je kunt je wel heel veel zorgen maken, maar het helpt nergens mee. Mijn innerlijke overdenker wil op zo'n zin nog weleens denken 'maar... ik ben dan toch in ieder geval voorbereid op het ergste?'. Oké, dat is dan misschien het enige, maar zoveel voordeel geeft dat ook weer niet. Behalve dan dat je je nog meer zorgen gaat maken over dat wat kan gebeuren ;). Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest, dat gezegde komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ik kwam er trouwens net achter dat dit stukje eigenlijk nog verder gaat. Het origineel voegt nog toe 'doch dat nooit op zal dagen. Zo heeft men meer te dragen, dan God te dragen geeft'. van: Nicolaas Beets

Conclusie: in plaats van me zorgen te maken, kan ik beter kijken naar de mooie bloemen die weer gaan bloeien, de vogeltjes die druk zijn met het maken van hun nesten. De natuur die weer tot leven komt na de winter. En die daar gewoon rustig op heeft gewacht. Want alles heeft zijn tijd. En die tijd kunnen wij niet verlengen of verkorten door ons zorgen te maken.

dont worry lucilight close

Voor deze pagina heb ik gebruik gemaakt van:

Tijdens het maken van deze pagina had ik YouTube aanstaan en kwam ook 'leef met volle teugen' voorbij. Een nummer wat ik zo vaak te pijnlijk vind om te luisteren, maar wat ik tegelijkertijd ook weer mooi vind.

Print    Email

De hoop in ons

hope pete lucilight

Bij een van de teksten van het thema voor de bijbel journaling groep deze maand had Sara geschreven: VOORBEELD - In alles wat we doen en hoe we leven; Zijn we ambassadeurs van Christus. – 1 Petrus 3:15

Een voorbeeld zijn vind ik altijd lastig. Er zijn zoveel dingen die gebeuren waarop je verkeerd reageert, waar je achteraf net iets anders had willen zeggen. Soms voel ik me dan ook niet zo'n goed voorbeeld. Zouden mensen geïnteresseerd raken in God door mij? Draag ik uit wie God werkelijk is? Ik ben bang dat in het dagelijks leven mensen het niet zo snel merken. Als het gaat over dingen 'na dit leven' dan komt het eigenlijk pas echt naar voren. Die 'hoop' die in ons is. Dat er méér is. Dat niet alles draait om je prestaties hier, om wat voor werk je doet, om hoeveel mensen er om je geven. Maar dat er, ook als hier alles even niet lekker loopt, er nog een andere hoop is. Een hoop waar we met Pasen weer even extra stil bij hebben gestaan. Jezus die eeuwig leven heeft en geeft.

hope pete lucilight close

Voor deze pagina heb ik een sticker gemaakt van een van de downloads van Sara. De achtergrond heb ik gemaakt met een stencil en Distress oxide inkt die ik heb aangebracht met een inkt blender. De blauwe stippen zijn enamel dots en de tekst heb ik geschreven met een Micron pen.  

Nog een lied waar ik aan moest denken bij deze tekst:

Print    Email

Stop fighting

stop fighting lucilight

Het thema in de Bijbel Journaling Groep op Facebook is in maart/april Hoop doet leven. Het eerste voorbeeld op het lijstje van Sara was: ZIJN - Simpelweg ‘zijn’ is soms heel moeilijk. Voor we Christus volgen moeten we eerst leren bij Hem te zijn. Psalm 46:11

Het leek me goed om deze tekst eens dieper te onderzoeken in mijn bijbel. Tijdens het lezen had ik muziek opstaan en toen kwam ook 'Still' van Hillsong United langs. En in dat lied komen ook de teksten voor uit deze Psalm. Met die combinatie kon ik mooi aan de slag.  Wat er ook gebeurd, Hij is erbij. Stop het gevecht, God heerst. Wees stil en wacht op Hem.

Als de oceaan haar krachten toont,
zweef ik met U hoog boven de storm.
Vader, U bent sterker dan de vloed,
dan word ik stil, U bent mijn God.

stop fighting close

Voor deze pagina heb ik een achtergrond gemaakt door Distress inkt op een gladde ondergrond te doen en daarna nat te sprayen met water. Ik was even vergeten dat de Illustrating Bible soms onverwachte effecten geeft met waterverf, maar bij deze pagina kwam het wel goed uit. Ik heb alleen groentinten gebruikt maar sommige delen zijn geel opgedroogd door het papier. Niet helemaal zoals gepland, maar er was goed omheen te werken ;). Ik heb de blaadjes uit de 'nature & men' download gebruikt. Ik heb de cirkel in twee delen geknipt zodat ik onderaan en bovenaan de pagina de blaadjes terug kon laten komen. Ik heb met de stempelset 'Give Thanks' nog wat blaadjes gestempeld met bruine Distress Oxide inkt. De tekst heb ik geschreven met een zwarte Micron pen. Daarna heb ik nog wat druppels groene en gouden verf op de pagina gespetterd en de woorden ingekleurd met de gouden verf.

Print    Email

Cleanse Ourselves

Onszelf schoonmaken... een begrip wat voor mij nog altijd een beetje vaag lijkt, alhoewel de vergelijking met het lichaam als tempel er natuurlijk al wel van jongs af aan in zit ;) Dat is dan ook een beetje wat ik het meest voor me zie bij het schoonmaken. Een opgeruimd leven, netjes en schoon. Dat is moeilijk, vooral nu alles nogal chaotisch aanvoelt hier, maar wel iets om mee bezig te blijven.

cleanse corinthians lucilight

Ik hou ervan om af en toe een mixed media pagina te maken in mijn bijbel. De Illustrating Bible met de ringband is daar perfect voor (al doe ik het in mijn Nederlandse bijbel ook gewoon hoor). Het mixed media gedeelte geeft me iets minder angst om een pagina te 'verpesten'. Wanneer ik ga tekenen wil ik dat alles er goed en mooi uitziet. Bij mixed media mogen de dingen wat 'slordiger' en kan ik makkelijker foutjes wegwerken. Ik kan er namelijk altijd nog een papiertje overplakken als ik iets toch niet mooi vind ;).

cleanse corinthians lucilight close

Voor deze pagina heb ik voornamelijk stickers gebruikt en wat acrylverf. Als uitgangspunt had ik de sticker met het bad van Sara Lindenhols. Voor de achtergrond heb ik wat roze acrylverf aangebracht, die een behoorlijk contrast had met de sticker en de rest van de pagina. Aangezien ik niet wilde dat de kleur de sticker echt zou overheersen heb ik ervooor gezorgd dat er achter de sticker niet teveel verf zou komen (de stickers zijn transparant). Bovenaan de pagina heb ik een restje papier gebruikt om de tekst op te maken. Voor de tekst heb ik Rainbow Alpha stickers gebruikt (maar er zijn nog veel meer mooie alfabet-stickers). Rondom de tekst heb ik wat stickers geplakt en wat enamel dots aangebracht.

Print    Email