Tekenen

tutorial sara duo

De laatste tijd zien jullie weer wat meer tekeningen van mij langskomen (en het is weer bijna tijd voor Inktober dus bereid je maar voor op nog meer tekeningen ;)). Vroeger tekende ik best veel, op de Havo heb ik zelfs speciaal tekenen als extra vak gekozen omdat dat zo'n beetje het enige vak was dat ik nog echt leuk vond ook. Maar toen ik op mijn vervolgopleiding terecht kwam, voelde het voor mij steeds meer alsof mijn tekeningen 'niks' waren en ik er maar beter mee kon stoppen. Het tekenen werd dan ook steeds minder en uiteindelijk kwam ik niet verder dan een enkele doodle. Ik begon het tekenen na een aantal jaren toch wel te missen en besloot toen een cursus illustreren te gaan volgen. Maar ook daar ging ik weer teveel kijken naar het eindresultaat en of dat 'goed genoeg' was. En nee... ik vond het niet goed genoeg dus het meer tekenen zette niet echt door. Maar ergens blijft het toch trekken...

tutorial sara enkel tutorial sara cirkel

Dus toen Sara Lindenhols dit jaar haar cursus Bikinidames begon heb ik me er toch voor ingeschreven. Gedeeltelijk omdat ik gewoon weet dat Sara positief is en leuke filmpjes maakt ;), maar ook omdat ik toch wel weer wat meer aan de slag wilde ermee. Langzaam aan durf ik weer wat meer gewoon te proberen zonder dat het resultaat perfect hoeft te zijn. Want inmiddels weet ik ook dat ik dingen van anderen veel sneller mooi vind dan die van mezelf. Dus dat ik daarmee de lat erg hoog leg en het plezier weg haal uit het tekenen.

Afgelopen maandag had Sara weer een live en had ik toevallig de tijd om ook even mee te doen. Gewoon gezellig meetekenen en het voorbeeld volgen. En ondanks dat je gewoon iets namaakt, leer je er toch weer wat van. Hoe je kunt kijken naar de vormen bijvoorbeeld. Deze twee tekeningen zijn het resultaat van die live. En... toen ik de opdrachten van inktober zag had ik meteen een idee om deze katjes te verwerken, dus je kunt nog wel iets verwachten in oktober n.a.v. deze live :).

Print    Email

Add comment


Security code
Refresh