Bikinidames

bikinidames shirma

Ik kom de laatste maanden minder toe aan 'creativi-tijd', maar ik ben wel bezig geweest met de cursus 'Bikinidames' van Sara Lindenhols. Wie hier al langer meeleest weet dat mensen tekenen niet echt valt onder mijn talenten, maar aangezien ik weet hoe enthousiast en aanstekelijk Sara's tutorials altijd zijn heb ik me er dit keer toch aan gewaagd om me op te geven voor de cursus. En ik heb er geen moment spijt van gehad. Ja, ik moet nog steeds wennen aan mijn houterige mensen-tekeningen. Maar ik heb echt heel veel geleerd van de workshops over het kijken naar de vormen en ook over het loslaten van dat perfectionisme. Ook al zijn de verhoudingen niet ideaal, het is een cartoon dus daar mogen dingen net wat anders zijn.

Het bovenste plaatje komt uit een van de #bikinidames tutorials die we samen met Sara hebben getekend. Het plaatje hieronder heb ik zelf gemaakt met de kennis die ik heb opgedaan in de cursus.

bikinidames stronger label

Er komen nog veel meer leuke cursussen van Sara aan, dus hou haar in de gaten!

Print    Email

Thinking of you

thinking peonie lucilight

Dit kaartje heb ik al best een tijd geleden gemaakt, maar ik kwam er toen niet aan toe om het te delen. Nu ik het weer zag langskomen in mijn archief met foto's vond ik het toch wel zonde dat ik deze nooit heb laten zien. Dus bij deze alsnog ;).

thinking peonie lucilight close

Ik heb de bloem en tekst gestempeld op wit papier waarna ik met een stans een gedeelte van de afbeelding heb uitgestanst. Alleen dit gedeelte heb ik ingekleurd. Hierdoor krijg je een mooi contrast tussen het uitgesneden deel en de achtergrond.

De stempel heb ik momenteel niet op voorraad, maar je kunt zo'n bloem ook maken door bijvoorbeeld de bloemen en blaadjes uit Say it with Flowers te combineren.

Print    Email

Dreams

dreams lucilight

Soms is het gewoon heerlijk om even weg te dromen, fantaseren over wat je nog zou willen doen maar niet teveel nadenken over wat er allemaal kan. 'Dreams' een simpel woordje, maar met veel mogelijkheden.

dreams lucilight close

Het woordje en de bloemen komen weer uit het stansblok van Karin Joan (je krijgt echt een heleboel bloemen en korte teksten, dus kaarten of bijbel pagina's genoeg om te maken ;)). Op de achtergrond heb ik een restje papier gebruikt. De kraft kaart is van zichzelf al mooi genoeg dus heel veel papier was er niet nodig. Om het af te make heb ik weer wat sequins op de kaart gedaan. Het woordje dreams is trouwens vastgemaakt met foamtape, zodat het net wat hoger komt te liggen dan de rest.

Print    Email