Thinking of you - aan de slag met kleurpotlood

thinking of you card lucilight

Soms is kleuren op zich al een vorm van therapie, al moet ik heel eerlijk toegeven dat ik er niet altijd het geduld voor heb ;). Ik vind kleurpotlood meestal het mooist als ik erna nog even overheen ga met reukloze terpentine om de kleuren mooi in elkaar over te laten lopen. Maar... ik had bij deze kaart de verkeerde stempelinkt gebruikt dus daar durfde ik niet meer overheen met de terpentine. Uiteindelijk behoud je hiermee wel weer het echte 'kleurpotlood-effect' dus ik ben alsnog tevreden.

thinking of you card lucilight close

Zoals je ziet komt de structuur van het papier ook nog een beetje door het kleurpotlood heen, maar dat geeft het wel een stoerder effect. Voor de achtergrond heb ik een stencil gebruikt en Distress oxide inkt. Dit heb ik pas gedaan na het stempelen. Wel voor het inkleuren, maar de kleur van de inkt was zo licht dat de kleurpotloden daar alsnog een goed dekkend effect op gaven.

Print    Email

Only Son

only son card lucilight

Ik vind het altijd leuk om dingen uit een serie bij elkaar te combineren, maar ook om soms juist iets totaal anders erbij te halen. In dit geval heb ik stickers van Illustrated Faith gecombineerd met de plaatjes uit het paper pad van Studio Light. De bloemetjes had ik nog uitgesneden liggen en wilde ik graag gebruiken om een soort krans mee te maken. In het paper pad zat ook al dit plaatje waar deze vorm in terugkwam. Die heb ik dus gebruikt als basis voor de 'bloemenkrans'.

only son card lucilight close

De ruimte in de boomstam was ideaal voor een mooie tekst, maar ik wist niet zo goed wat ik erop zou zetten. Toen viel mijn oog op mijn stickers met teksten van Illustrated Faith. Het zwart stak mooi af op de boomstam en deze paste dus mooi erbij! Ik heb de sticker in delen geknipt zodat hij mooi in de vorm past en daarna opgeplakt.

Om het af te maken natuurlijk weer wat sequins ;) En een stukje washi tape met gouden accenten dit keer.

Print    Email

Ready to love myself - journaling

ready to love myself journaling lucilight

Deze pagina maakte ik een paar weken geleden in mijn journal. Het voelt nog steeds een beetje als 'wishful thinking', maar wel belangrijk om bij stil te staan denk ik. We hebben vaak de neiging om onze waarde af te laten hangen van wat andere mensen van ons vinden. Maar in hoeverre kunnen zij echt zien of bepalen wie jij bent? Een betere wereld begint bij jezelf gaat ook hier op denk ik ;).

ready to love myself journaling close lucilight

Het basis-idee voor deze journaling pagina komt uit de cursus 'feel better art journaling' van Revlie. De tekst komt uit 'Ready to love myself' van Rondé, dat zo lekker in je hoofd blijft hangen ;).

Print    Email