Geen zorgen voor de dag van morgen

dont worry lucilight

Lukas 12:22-34

Boven dit stuk staat in mijn Engelse bijbel: de remedie tegen angst. En die kan ik wel gebruiken ;). Wij mensen hebben nog weleens de neiging om heel veel beren op de weg te zien. Of mensen... laat ik maar gewoon zeggen 'ik'. Ik kan ontelbaar veel scenario's bedenken hoe iets fout zou kunnen gaan, of onnoemelijk veel dingen bedenken die ik al fout heb gedaan. Maar... zoals al in Lukas staat: je komt er geen stap mee verder. 'Wie heeft er ooit een seconde aan zijn leven toe kunnen voegen door zich zorgen te maken?'. Tja, daar heeft hij wel een punt. Want je kunt je wel heel veel zorgen maken, maar het helpt nergens mee. Mijn innerlijke overdenker wil op zo'n zin nog weleens denken 'maar... ik ben dan toch in ieder geval voorbereid op het ergste?'. Oké, dat is dan misschien het enige, maar zoveel voordeel geeft dat ook weer niet. Behalve dan dat je je nog meer zorgen gaat maken over dat wat kan gebeuren ;). Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest, dat gezegde komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ik kwam er trouwens net achter dat dit stukje eigenlijk nog verder gaat. Het origineel voegt nog toe 'doch dat nooit op zal dagen. Zo heeft men meer te dragen, dan God te dragen geeft'. van: Nicolaas Beets

Conclusie: in plaats van me zorgen te maken, kan ik beter kijken naar de mooie bloemen die weer gaan bloeien, de vogeltjes die druk zijn met het maken van hun nesten. De natuur die weer tot leven komt na de winter. En die daar gewoon rustig op heeft gewacht. Want alles heeft zijn tijd. En die tijd kunnen wij niet verlengen of verkorten door ons zorgen te maken.

dont worry lucilight close

Voor deze pagina heb ik gebruik gemaakt van:

Tijdens het maken van deze pagina had ik YouTube aanstaan en kwam ook 'leef met volle teugen' voorbij. Een nummer wat ik zo vaak te pijnlijk vind om te luisteren, maar wat ik tegelijkertijd ook weer mooi vind.

Print    Email

Gouden accenten

vlinder veer goud lucilight

Ik had nog deze vlinder en veertjes met gouden accenten liggen (ik dacht dat ze bij Xenos vandaan kwamen). Dit ker heb ik ze gecombineerd met wat pearl drops en bloemetjes, mooi papier en gouden sequins.

vlinder veer goud lucilight close

Print    Email

Grow

Nog een paar kaartjes met de stansblokken van Karin Joan (voor deze kaarten heb ik blooming nr. 01 gebruikt). De teksten in het blok zijn positief en motiverend dus ideaal om wat positiviteit rond te sturen.

grow lucilight

In de basis lijken deze kaarten erg op die van vorige week. Ik heb verschillende bloemen uit het stansblok gebruikt en om de teksten heen een soort boeket gemaakt.

grow 2 lucilight

Naast het stansblok heb je weer alleen wat wat mooi papier, washi tape en sequins nodig (al zijn de bloemen van zichzelf eigenlijk al mooi genoeg).

Print    Email